• info@taksomeren.nl

  • Bel ons: 0493 - 473717

  • Openingstijden: ma t/m vr: 08.00-17.00 uur

Nieuw btw-nummer voor eenmanszaken

De staatssecretaris van Financiën heeft laten weten dat alle eenmanszaken voor 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer krijgen. De Belastingdienst voldoet hiermee aan de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dat het Burgerservicenummer (BSN) niet meer in het btw-nummer mag worden gebruikt.

Volgens de AP moet het BSN niet openbaar worden gemaakt omdat dit een vertrouwelijk nummer is dat enkel is bestemd voor de communicatie tussen de ondernemer en de overheid. De staatssecretaris heeft dan ook, om de privacy te beschermen, laten onderzoeken of het btw-identificatienummer gewijzigd kan worden.

Factuurvariant

In eerste instantie gaf de Belastingdienst aan dat het wijzigen van het nummer nog niet mogelijk was omdat dit veel tijd en geld ging kosten. Het nummer zou dan ook pas gewijzigd worden als er een nieuw ICT-systeem bij de Belastingdienst werd ingevoerd. Uit onderzoek is echter gebleken dat er, tot er een nieuw ICT-systeem beschikbaar is, gebruikgemaakt kan worden van de zogenoemde ‘factuurvariant’. Deze variant zal dan ook op 1 januari 2020 ingevoerd worden.

Extern gebruik

In verband met deze wijziging heeft de Belastingdienst toegezegd dat dit jaar alle eenmanszaken worden voorzien van een nieuw btw-identificatienummer. Dit nummer is alleen voor extern gebruik. Let op. Dit betekent dus dat ondernemers vanaf 2020 dit nieuwe nummer op hun facturen en website moeten opnemen.

Oude nummer

De Belastingdienst zal zelf nog wel gebruikmaken van het oude nummer. Het nieuwe nummer wordt namelijk intern bij de Belastingdienst automatisch ‘vertaald’ naar het oude nummer. Tip. De btw-nummers van BV’s, CV’s, VOF’s, etc., worden niet gewijzigd.

Wie zijn we...

TAK is Tinnemans Administratie Kantoor, uw ideale partner in vele zaken aangaande advies, hulp en uitvoering van uw belastingzaken en bedrijfsadministratie.

Lees meer

Laatste nieuws

27 juni 2019 / Henry Tinnemans
27 juni 2019 / Henry Tinnemans
29 maart 2019 / Henry Tinnemans
29 maart 2019 / Henry Tinnemans

TAK Someren

Adres:

Postelstraat 22,
5711 EN Someren

Postadres:

Postbus 61,
5710 AB Someren

Telefoon:

0493 - 473717

Fax:

0493 - 473718

E-mail:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Like ons op Facebook

Laatste nieuws

27 juni 2019 / Henry Tinnemans
27 juni 2019 / Henry Tinnemans
29 maart 2019 / Henry Tinnemans

Nieuwsbrief

Elk kwartaal een nieuwsbrief met de laatste actualiteiten op financieel en fiscaal gebied ontvangen? Meld je aan!

Icon Remconijssen.nl